Pályázati  forrásból Mezőgazdasági és erdészeti gépgyártó szerelőüzem csarnok épületet épít a Kósa Műhely Kft.
2013.december 31.
A sándorfalvi „Kósa Műhely Kft. telephelyfejlesztése mezőgazdasági és erdészeti gépgyártó szerelőüzem új csarnok épület építése” címmel sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív program „Telephelyfejlesztés” tárgyú felhívására. A projekt összköltsége 108 250 000 Ft, melyhez Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 54 125 000 Ft. A kivitelezés befejeződött. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A 2005-ben alakult Kósa Műhely Kft. legfőképp egyedi, kis sorozatú gép és alkatrészgyártással, acélszerkezet gyártással, mezőgazdasági gép és alkatrészgyártással foglalkozik.
A vállalkozás szűk gyártókapacitása már nem tudta kielégíteni a tervezés alatt lévő termékek-, a prototípusok-, illetve a kisszériás gyártású termékfajták előállításának helyigényét. Ezért a meglévő műhely épület mellé új építésként műhely, raktár, szociális blokk, illetve irodahelyiség, valamint kiszolgáló helyiség került kialakításra, összesen 683,53 m2-en.
A gyártó és raktár kapacitás bővítéséhez párosult az adminisztrációs terület bővítése is. Az új iroda funkciójában a tervezési és technológiai előkészítő szerepet tölti majd be a jövőben, a régiben pedig megmaradt a számlázás, könyvelés.
A meleg víz, valamint az elektromos áram előállításához a vállalkozás megújuló energiát hasznosít.
A beruházás 108,25 millió Ft-os nettó bekerülési költséggel valósult meg, 50 % támogatás mellett. A projekt elvárt eredményei, hogy a megnövelt gyártókapacitási terület jelentősebb üzemi eredmény növekedést, valamint export felfutást eredményez majd a cég életében és működésében.

A vállalkozásról, valamint tevékenységéről a http://kosamuhelykft.huoldalon kaphatnak további információkat.