Pályázat

Kedvezményezett neve:
Kósa Műhely Gépgyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe:
Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés a Kósa Műhely Kft.-nél
A projektazonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00305
Támogatási összeg: 23 500 000 Ft
Támogatás intenzitása: 67.21 %
A projekt leírása: A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” c. felhívása alapján, a Kósa Műhely Kft. pályázatot nyújtott be. GINOP-1.2.8-20-2020-00305 azonosítószámú támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból finanszírozott visszatérítendő támogatás összege 23 500 000 Ft. A projekt fő célja a vállalkozás innovációját segítő eszközbeszerzés. A projekt keretében egy RWT BSM1100 DRDB széles szalagú csiszoló kerül beszerzésre.
A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2020.12.31.
A projekt megvalósításának tényleges befejezése: 2021.11.04.

A Kósa Műhely Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

 

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 14 773 010 Ft

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50 %

A pályázat keretében az alábbi eszközök beszerzése valósul meg:
CNC eszterga: Egyre nagyobb igény mutatkozik az egyedi gépgyártók irányából a bonyolult forgácsolt alkatrészekre. Ezzel a géppel a jelenlegi
hagyományos esztergáink mellett egy korszerű gépet tudnánk üzemeltetni, mellyel az eddigieknél sokkal összetettebb egységeket tudnánk gyártani,
nagyobb pontosság és rövidebb egységidő alatt. Ezáltal termelési kapacitásunkat tudnánk növelni, újabb megrendelőket tudnánk szerezni és
komplett gépgyártást tudnánk vállalni alvállalkozó bevonása nélkül.
Plazmavágó: Ezt a berendezést síklemez vágására használnánk. A meglévő technológiánkon felül magas minőségben tudnánk alumínium és rozsdamentes
anyagot vágni a vastagabb lemeztartományban is. Jelenleg Ezeket az alapanyagokat csak bérmunkában tudjuk vágatni, ami többlet időt jelent és a
gyártási határidő tartását nehézkessé teszi.
Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabban, automatizált módon tudunk gyártani, jövedelmezőségünk is növekszik, bővül azáltal, hogy nem szükséges ezen tevékenységben felmerülő munkákat kiszerveznünk.

PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA:  2018. SZEPTEMBER 30.

GINOP-2.1.8-17-2017-00559 

A Kósa Műhely Kft.-nél kapacitásbővítő beruházás eszközbeszerzéssel

 

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 24 901 188 Ft

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50 %

A pályázat keretében az alábbi eszközök beszerzése valósul meg:
CNC függőleges megmunkáló: Egyre nagyobb igény mutatkozik az egyedi gépgyártók irányából a bonyolult forgácsolt alkatrészekre. Ezzel a géppel a jelenlegi hagyományos elavult marógépünk mellett egy korszerű gépet tudnánk üzemeltetni, mellyel az eddigieknél sokkal összetettebb egységeket tudnánk gyártani, nagyobb pontosság és rövidebb egységidő alatt.
Rehm invertig.pro 240 AC/DC digital: Az egyedi gépgyártók irányából nagy igény mutatkozik rozsdamentes gépváz gyártására. Ezeknek a vázaknak nagyon magas minőségi követelményei vannak. Ezzel a berendezéssel biztosítanánk, hogy megfeleljünk-e követelményeknek. A hegesztőgép nagyon korszerű technológiát képvisel, amivel a minőségi javuláson felül a termelékenységünket is tudjuk növelni.
AD-R 25100 hidraulikus CNC élhajlító: A gép síklemezek hajlítására képes. A berendezés CNC vezérlésű, az eddigi NC technológiánknál sokkal korszerűbb, pontosabb, gyorsabb beállítás lehetséges.
A cég jelenleg eszközállományával már nem képes tovább növelni a kapacitást, így versenyhátrányba kerül a konkurenciával szemben.

PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2017.11.09.

GINOP-1.2.2-16-2017-01808

 
 
 
 

Cégünk komolyan veszi a dolgozók munka/magánélet összehangolásának segítését, a rugalmas foglalkoztatási formák lehetséges bevezetését. A rugalmas foglalkoztatási formák alkalmazásával fejleszteni tudjuk a felelős, emberközpontú, foglalkoztatás alapjait, aminek segítségével növelhetjük a munkavállalók szakmai teljesítményét és lojalitását, és csökkentheti a hiányzások, illetve a fluktuáció mértékét. Mivel folyamatos és egyre növekvő igény mutatkozik a nagy szakmai tapasztalattal bíró és önálló, hatékony munkavégzésre képes munkavállalók iránt, a képzett munkaerő megtalálása és a motiváció, elkötelezettség fenntartása is kiemelt figyelmet érdemel.

Projekt azonosítószáma: GINOP-5.3.2-16-2016-00147

A támogatás intenzitása: 100%

A projekt tervezett befejezési ideje: 2018.02.28.

KÓSA MŰHELY GÉPGYÁRTÓ ÉS  KERESKEDELMI  KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
 
KAPACITÁS NÖVELŐ BERUHÁZÁS
A KÓSA MŰHELY KFT-NÉL
 
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 47 778 750 FT
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50 %
 
 
Az általunk vásárolt berendezés egy CNC lézervágó, mely alkalmas síklemezekből (vas, alumínium, rozsdamentes) bármilyen alakzatú sík alkatrész nagypontosságú legyártására. A gép 2 asztallal rendelkezik, melyek biztosítják a nagy termelékenységet. Egy időben egy asztalon folyik a lemezvágás, a másik asztalon eközben a kivágott alkatrészek eltávolítása, illetve a következő vágandó lemez felhelyezése történik. A lemez a megmunkálás közben álló helyzetben van, a vágófej mozog felette és végzi a vágást. 5”-os és 7,5”-os vágófej tartozik a géphez, ez szükséges a minél szélesebb körű vágási feladatok ellátásához. Az eszköz 2,5 kW-os, ami alkalmas a 0,5-16 mm-es lemezek megmunkálására.
 
A lézervágó berendezés a jelenlegi plazma technológiánkhoz képest sokkal termelékenyebb, pontosabb, gyorsabb, nem igényel utómegmunkálást. Tehát egységnyi idő alatt több alkatrész gyártására alkalmas. Ezzel a beruházással az alkatrészgyártásunk felgyorsult, megrendelőinknek versenyképesebb árat tudunk biztosítani.
 
PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA:  2015. NOVEMBER 30.
 
GINOP-1.2.1-14-2014-00084